
Hur rengör man rostfria ytor själv? Det gör du enkelt med vitvinsvinäger och lite olja – spraya, torka och polera. Resultatet blir rena, blanka vitvaror utan fläckar och fingeravtryck. Här visar vi hur du gör med saker du redan har hemma.
Rostfritt stål är snyggt, modernt och vanligt i många kök. Men det drar också lätt åt sig smuts, fläckar och avtryck från fingrar. Regelbunden rengöring gör att ytan håller sig fräsch längre och ser ut som ny.
Det bästa med den här metoden är att du troligen redan har allt hemma.
Räkna med cirka 15–20 minuter per större vitvara, till exempel kylskåp, mikro eller diskmaskin. Det går snabbt att kombinera med annan köksstädning.
Rostfritt stål har en riktning i ytan – likt fibrer. För att inte repa ytan, ska du alltid torka och putsa i samma riktning som stålets struktur. Den är oftast horisontell eller vertikal.
När ytan är fri från fläckar är det dags att få tillbaka glansen.
Två gånger i månaden räcker för att hålla vitvarorna fina och förebygga att smuts fastnar. Med regelbundet underhåll slipper du envisa märken och får behålla den blanka finishen längre.
Ja. Rengöring av rostfria ytor ingår oftast i hemstädning, storstädning och flyttstädning. Hos Ren och Fino använder vi professionella, miljövänliga rengöringsmedel och metoder anpassade för alla typer av ytor – inklusive rostfritt.
Vill du slippa tänka på fläckar, fingeravtryck och putsning av vitvaror? Låt Ren och Fino ta hand om det. Vi erbjuder noggrann och professionell städning i hela Stockholmsområdet – med fokus på detaljerna.
Ring oss på 0733 22 58 08 eller mejla oss på info@renochfino.se
Vi jobbar i Stockholm med omnejd – från innerstan till kranskommuner